Brugt 45.000 kr. på stævner på 5 uger!

Brugt 45.000 kr. på stævner på 5 uger!

7. juli 2024 Af Georgia Timmermann

Myldretanker præger min nattesøvn, når pengene flosser ud af kontoen til de store stævner. Jeg havde også meldt S i Hjallerup, glædede mig og var også stolt over at se mig på startlisten. Den sidste måned havde jeg afvist et par tilbud på hesten, både fordi det ville gøre, at jeg ikke kunne få oplevelserne med på ham i 140/145, men også fordi så store var budene heller ikke.

Her regner jeg på min deltagelse til stævner. Det er blevet mega dyrt at have hest i dag både for hobbyryttere og eliten. Og endnu dyrere at uddanne heste. For mig er det umuligt at finansiere, at jeg selv rider store stævner.

Sælge hesten eller beholde ham?

Allerede på 5 uger havde jeg brugt 45.000 kr. på stævnedeltagelse på 2 heste. Penge som jeg slet ikke havde. Der gik mange tanker igennem mit hoved. Skal du satse og ikke vide, om du har penge til benzin eller regningerne næste måned. Måske ville du være heldig og få ham op hurtigt i 145 cm og få nogle fede ture og prisen derfor vil være det dobbelte… Du kunne også være uheldig, at uheldet var ude. Heste er levende væsner og kan brække et ben på folden næste dag.

Jeg solgt ham

Jeg kunne igen betale mine regninger

Hvad er så mine planer for min ridekarriere?

Jeg er faktisk selv ret meget i tvivl, hvad min plan er? Jeg tilrider stadig mange heste for professionelle og hobbyryttere, hvilket jeg lever af. Vi afholder vores populære ridelejre. Jeg har min lille rideskole, hvortil der er enetimer og halvparter. Jeg er begyndt at holde kurser og foredrag rundt om i landet om hestevelfærd og tilridning, brug af sanser for at aflæse hestens signaler mm.

For hver gang du bliver skudt tilbage til 130 cm og under, mister du lidt af modet til igen at komme op og ride 145.

Ham her er bare så cute i stald og til ridning. Han har vundet mit hjerte. Fik ham for lidt over 2 år siden. Caboo 6 år og en rigtig drengerøv.

Processen med heste er magisk

Samværet med mine heste tæller klart mest. Heste er magiske. Det er og har aldrig været sporten, som tæller mest. Det at kunne tilride og uddanne heste og udvikle dem til sportsatleter med tillid, er magisk. Du vinder i processen et partnerskab og et samarbejde. Og det er det som jeg synes er fedt. Ikke at pakke lastbilen med hø, trillebør, udstyr og foder, pakke ud og ind igen, køre hver weekend, sove væk fra manden og være væk fra mine kunder. Det er træningen derhjemme, som gør det fedt at vise, at VI KAN.

Lysten til stævner er aftagende

Lysten til at sove ude til stævne, køre over landets grænser, sidde bag ratet i timevis, er aftagende med de mange regler og stigende priser. Det smitter også på de andre deltagere. Hyggen og samværet er ikke det samme som for 10 år siden på stævnepladsen.

Min træner og team er altafgørende for min fortsat karriere

Min træner har givet mig lysten igen. Hun tror på mig. Hun tror, at jeg kan ride hurtigt og vinde klasser. Hun tvivler aldrig. Hun er altid på pletten til at hjælpe mig til træning, i telefonen og ude til stævner.

Uden min træner havde jeg aldrig opnået de flotte resultater i 2024

Og mit fantastiske team derhjemme. Mine frivillige. De sadler og presser mig. Om det er til stævner eller hjemme, så er de på pletten til at motivere mig til at præstere. Af sted med dig, siger de. Mit team hjælper med at pakke og vaske heste, læsse og trække læsset hjemme på matriklen.

Uden mit team af frivillige red jeg nok ikke stævner i dag.

Uden mit team derhjemme kom jeg ikke afsted til træning eller stævner. Et team som tror på mig og er loyale i med- og modgang = motivation

Gør noget ved din situation for at ændre den

Heldet har fulgt mig videre ind i 2024 – min barndomskæreste og jeg giftede os i hemmelighed. I januar 2024 valgt vi at sætte farten ned og fordele opgaverne. For hinandens skyld. Mit frivillige team hjalp os.

Held kommer til dem, som tør gøre noget. Sæt ord og aktion på ved at fortælle andre om din situation. De som vil dig, er her stadig

Karma rammer dig til sidst

I oktober 2023 kom jeg af med sidste hestelokumsaftale. De som prøvede at tage heste fra mig, lukke mit APS for at få penge og heste eller trampe på mig, mens jeg lå med hovedet begravet i mudder og ikke kunne komme op, har fået karma at føle. Ikke fra mig men fra livets gang. Begoodlifewillpayyouback

Jeg har opsagt en masse heste på vores matrikel, som jeg passede uden økonomisk vinding. Nu har vi hellere bokse tomme end at betale for folks hobby. Vi har heller ikke råd til opstaldere, som ikke vil have undervisning på stedet.

Jeg er stadig ulønnet på rideskolen og giver stadig, hvor jeg kan. Nu er der kun hesteejere inde, hvor ejer vinder alt, men betaler også alt. Eller vi deler 50/50 og ejer 50/50. Tab og vind gør vi begge lige meget. EN FRIHED som jeg har knoklet for og er mega stolt af.

Sif min bedste ven siden hun var 3 år gammel. Nu er hun 14 år giver mig den ene gode oplevelse og præmie efter den anden. Og så har jeg en ejers seje 5 års og 4,3,2 års, som også en dag kommer frem i rampelyset. Så skal motivationen blot fodres.

Tak til alle jer som støttede og støtter mig. Opmuntrer mig på FB – skriver søde beskeder, sender gaver, når I ku mærke, at livet var hårdest. Hver en tanke og gestus har gjort, at jeg har rejst mig igen og igen og igen og igen…

Min revisor er min loyale ven gennem ungdommens år i badminton og gennem 19 år i Georgia Horses. Uden min revisor stod jeg ikke her i dag i juli 2024 med overskud og overblik. Kom an eller join us!

Der er så mange at takke på min vej. Jeg håber, at Steen og min 50 års åbent hus aka bryllupsdagsfest i 2025 bliver fyldt med et hav af mennesker, som vil hylde venskaber og kærlighed sammen med os.