Ridelejr 2024 på Fyn – gid jeg var ung.

Ridelejr 2024 på Fyn – gid jeg var ung.

11. marts 2024 Af Georgia Timmermann

Det er snart 20 år siden, at Steen og jeg købt vores ridecenter på FYN. HUsker tydeligt i år 2005 hvor jeg startede min gang på Bøgebjerggård som nu hedder Georgia Horses. I år skal der være fokus på hestevelfærd og ridning med sanser. Både gæsteoptræder og Georgia underviser i hestenes sprog hele ugen.

Ditte, Anja, Jim, Tanya og Jannie som hjælper i stalden. Vivi, Annie og Malene som er dommere udefra. Steen som handler og laver mad. Georgia som underviser og underholder lige til sidste solstråle ved lejrbål og poolfest.

2024 holder Georgia Horses ridelejr i uge 27 og uge 31 på Fyn ved Glamsbjerg. Vi har en ridehal og en stor springbane samt åbner op for terrænbanen til græsfolden øverst. Vi huser over 27 bokse, vandspiltov, solarium samt en kæmpe have til telte og lejrbål plus pool og minispringbane.

Vi er omgivet af marker, som vi har fået lov at ride på. Her har vi tit vores vilde galopture og rolige travture på.

13 kamp ridelejrens holdkamp og afslutning

Efter 5 dages aktiviteter og ridning, nye venskaber og læring afsluttes lejren med den populære og traditionelle13 kamp. 13 discipliner skal 2 hold dyste 2 og 2 mod hinanden i alt lige fra dressur til spring til mønstring og trec samt vikingekamp eller ninjadyst. Vinderholdet får rosetter. Her hyldes også lejrens bedste kammerat som børnene selv vælger ved en anonym afstemning samme dag. Siden 2006 er der kommet navne på vandrepokalen ÅRETS KAMMERAT.

På vores lejr behøver du ikke kende nogen. Du får masser af nye venner.

De som vælger vores lejr rider på alle niveau og størstedelen er fra 10-16 år.

Striglekonkurrencen er en genganger og meget populær blandt rytteren.

En ridelejr hvor vi har plads til alle personligheder

På vores lejr skal der være plads til den stille type, den ivrige, den talentfulde, den flittige, den vilde, den crazy. Vores aktiviteter gør, at alle kan være med. Når du har striglekonkurrence så behøver det ikke være den ældste som vinder, fordi det drejer sig om, at du kan få hesten til at skinne, mønstre den sikkert og korrekt overfor dommeren samt svare på spørgsmål omkring tænder, hove og hvor fx manken sidder. Orienteringsløbet onsdag er for alle, fordi I løber i to hold, så du behøver ikke være nervøs for, at du ikke kan svare på gåderne ved posterne, fordi der vil altid være en på holdet, som kan svare. Og så skal I samle trense og finde pesoabid. Sammen vinder I, når I sammen kommer i mål og har nået alle 18 poster. Vinderne får sponsorgaver af Naghorsepro, udstyr fra Georgia Horses, purepower eller fra de lokale shops omkring Glamsbjerg på FYN. Om fredagen får alle deltagere en goodiebag med hjem fra sponsorerne.

Ved os skal der være plads til alle slags hesteracer. Undervisningen deles op efter niveau så alle får noget ud af ridningen

God mad og Steens populære slikbod

Slikboden er altid åben efter det sunde mad. Du sætter penge i banken ved ankomst og får de penge retur fredag, som du ikke bruger (MAX 100kr.).

MAD og slikbod styrer min mand Steen, som er uddannet lærer og nu landstræner i badminton for u15. Han er uddannet DGI-træner, hvilket jeg også har nogle kurser i, da jeg var badmintræner. Nu er jeg professionel springrytter og lever af at ride og undervise ryttere. Jeg har også en cand.mag fra universitet. Nu er jeg rig på erfaring. Så forældre I kan trygt sende jeres børn til os.

Vi ved, hvad hesteelskere vil have. De vil ride og hygge sig.

Pool, trampolin, lejrbål og gæsteoptræder

DU kan hoppe på trampolin, lege vandkamp med slangerne, svømme i vores pool og springe på vores springbane til fods, når DU ikke lige rider dine to gange om dagen. Du kan også slappe den i teltet eller rytterstuen.

Og så har vi gæsteoptræder på besøg. Vi har haft en ponygames optræder, en grandprix dressurrytter, en hestemassør o westernrytter. HVEM mon kommer i år?

Vi har deltagere, som kommer hver sommer på vores ridelejre, ind til de bliver 18 år.

Glæd DIG til lejrbålet, når jeg sidder med mit snobrød som sidste mand sammen med gadehundene Amor og Asena, som troligt venter på at smage. Jeg elsker ridelejre, selvom det også er mit arbejde.

Mandag efter ankomst rider vi i hold, så Georgia kan se niveau og lære de nye deltagere at kende.

Hvor sover, tisser, bader og spiser du?

Hvor spiser vi: I madteltet i haven.

Hvor sover vi: Aldrig alene og med den/dem DU vil. Det finder vi ud af sammen i løbet af mandagen. Vi kan sove i rytterstuen, som er et stort rum. Eller i de telte, som I medbringer. Eller DIN egen trailer. Eller i en campingvogn, som I medbringer. I bestemmer selv?

Hvor går vi i bad og tisser? Vi har 2 toiletter og bad, som I må bruge. De er rene ved ankomst og rengøres 2x dagligt.

Hvor meget må vi ride dagligt?

Hvor meget rider vi? To gange om dagen, og DU vælger selv disciplin. Hver morgen skriver DU dig på, hvad og på hvem DU gerne vil ride. Så laver jeg en tidsplan og hænger den foran ridehallen, hvor man kan se, hvilket hold DU rider på. I deles op efter højde i spring, så hvis DU vil springe bom på jorden og ikke højere, så skriver DU det. De som springer højere er på et andet hold. De som vil vild galop på tur, skriver sig på her, og dem som vil trave på tur kommer på det hold. Vi tilgodeser alles ønsker efter niveau og sikkerhed for heste og ryttere.

Vi har god mad på lejren. Steen står for serveringen. Forældrene medbringer alle en ret mandag

Hvilke ponyer og heste er der at vælge imellem?

Vi har alle størrelser fra shetlænder til 176 cm. Vi har i år igen lånt 5 heste fra Ryå efterskole, som var en stor succes sidste år. Alle elskede disse utrolig godmodige heste, som gav deltagerne mange oplevelser i alle discipliner. Nogle er ivrige, nogle lidt mere dovne. Der er er hestepersonligheder til alle. Man vælger den pony eller hest, som er bedst til den disciplin, som DU vil ride. De som har egne heste med rider det, som DU og din hest vil ride. DU vælger selv, hvor flittig du vil være. Trec og ponygames er sjovt og god for balancen. Dressur er hårdt og godt for alt. Spring forbedrer dit mod. TUR er sjovt og den vilde tur kræver mod og styring af ponyerne.

Ved siden af stalden har vi pool, trampolin og minispringbane

Hvem fodrer ponyerne?

Det gør Georgia og hendes hjælpere. I stiller foder frem til egne heste foran boksen, som I har medbragt. I giver selv hø til egne heste eller stiller frem. Hø kan købes på stedet. I har alle egen boks til jeres pony. Ponyen står på halmpiller og Du skal muge ved egen pony, selvom Steen er ret sød til at hjælpe med at muge. Boksene har vandkopper og krybber. Der står navn på boksene ved ankomst og I vælger selv boks.

Hvordan kommer ponyerne på fold?

I sørger selv for at egne ponyer kommer på fold. I har 3-4 folde at vælge imellem. Vi anbefaler ikke at sætte ponyerne sammen med fremmed ponyer, hvis ponyerne skulle sparke hinanden. Der er lidt græs på nogle og hø på sandfoldene.

Hvor skal vores udstyr være?

Udstyr i sadelrum og ved boksene, hvis I har en udeboks og boks i laden. Al hø og foder stilles i laden eller foran boksen. 2 gange foder skal stå foran boksene – klar til fodring.

Kan vi lade traileren stå? Ja det kan I

Hvad medbringer vi af mad?

DU skriver til Georgia på [email protected], at I fx tager 30 boller med, 30 frikadeller eller pølsehorn. Eller chips, is – hvad I lige synes er nemt at medbringe. I afleverer maden til madmand STEEN om mandagen. Nogle har forberedt lasagne eller pasta andre brød eller is til fryseren. Vi er max 25 pr. lejr plus hjælpere. I afleverer det blot til Steen ved ankomst, og så fikser han resten.

Ankomst søndag eller mandag

Kan I ikke ankomme mandag med hestene pga forældrene skal arbejde, så kommer I blot søndag efter kl. 17 med hesten mod tillæg på 200 kr. Ingen børn ankommer før mandag, da vi ønsker opsyn med alle børn, når lejren starter. I er aldrig uden en voksen. Ankomst er der hjælpere til at guide jer også selvom alle er lidt nervøse hvis DU ikke har været ved os før. I er også velkommen at komme forbi vores hestested mandag til onsdag mellem 17 og 19 for at se hvem og hvad vi er for nogle hestefolk. Sms 51948865 og spørg efter staldens hjerner Ditte og JIM.

Ridelejr for alle størrelser

Blot elske heste

Ja, vi er en LEJR, som I trygt kan sende jeres børn på

Vi er for alle, som elsker HESTE

Du vælger selv

Håber Du vælger os

Skriv PB for en snak eller meld til her [email protected]

Her sidder en flok hesteelskere sammen med Georgia. Selfiegirls