Vil DU leve af din sport?

Vil DU leve af din sport?

19. oktober 2023 2 Af Georgia Timmermann

Du bliver snydt. Du griner og græder. Du vinder og taber. Men du gør det, fordi du elsker det, som du laver og du bliver ved, fordi du brænder for at LYKKEDES.

Mine læsere har et ønske om at høre, hvordan jeg klarer at leve af min sport, når jeg ikke har nogle forældre, som jeg har et sted sammen med, nogle forældre som er mine groom og økonomiske opbakning.

Jeg skal have overskud hver måned i min drift ellers lukker banken mig!

Find en at drive din passion med; forældre, ven, kæreste, mand. Selvom min mand helst ville bo i en lejlighed i Odense med køleskabet fyldt med pepsi max og et liv kun med badminton, så sejrer kærligheden hver gang. Selv han synes, at det lød vanvittigt, at jeg skulle kunne leve af min sport. Han synes som så mange andre, at jeg ikke var dygtig nok. I dag hjælper han, hvor han kan. Han nusser og lærer føllene at trækkes med. Uden ham ved min side, havde jeg ikke været der, hvor jeg er i dag.

Din forretningsplan skal indeholde en plan, hvordan du vil tjene penge, og hvad din niche er. Er du god til at ride? Er du god til at undervise/haverideskole/handikapridning? Vil du leve af at holde ridelejre? Vil du leve af at holde foredrag og kurser? Har du en sponsor, som støtter dig og du derfor kan leve af kun at ride stævner og af pengepræmierne? Din forretningsplan skal være realistisk med, hvad du kan dags dato og indeholde, hvad du kan udvikle dig til. Eller vil du ansættes et sted og hermed undgå det ansvar, der er ved at være selvstændig og at have eget sted.

Lastbilen har jeg stadig -finansieret helt af mig selv…som alt andet i dag. Stolt er jeg

Jeg har ikke været god til at tjene penge men god til at knokle. Jeg er blevet bedre til at sige nej til LOKUMSaftaler, hvor folk tjener penge på mig, og jeg taber penge på aftalen.

Det er ikke det at købe en hest til 50-100.000 kr. rå. Det er udgifterne at uddanne hesten til 120/130, som koster. En national stævnehest (eksklusiv min løn f ridning/pasning) koster mindst 100.000 kr. årligt i driften.

Hav dine co-owner aftaler tydelige for begge parter. Selvom du måske føler, at du er på et niveau økonomisk, hvor du er nødsaget til at tage hele driften af hesten for at få muligheden for at tilride/og uddanne den, så husk at få det skrevet ned, hvis hesten bliver solgt. Bliver du skadet, præstationshæmmet eller økonomisk belastet, så husk at have dine aftaler på plads inden. Hvem har ansvaret for driften af hesten? Hvem har ansvaret for beslutningen ved salg/træning? Hvem scorer gevinsten eller tabet, hvis hesten præsterer eller ikke længere kan præstere/taber værdi?

Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at vejen til i dag har været nem.

Denne hest Happy Thought tilred og uddannede jeg til LA.

Jeg elsker mit job og da vi købt vores sted før krisen, så var alt jo muligt økonomisk, da bankerne gerne ville låne penge ud. Så kom krisen og alt ændrede sig økonomisk for husejere og små iværksættere/ selvstændige. Stederne blev mindre værd, lån dyre og bankerne stoppede al hjælp.

Jeg mænger mig med de bedste fagfolk. Jeg har den bedste træner, dyrlæger og smede. Jeg fodrer med det bedste foder. Og har de bedste rådgivere på sidelinjen om det er træner, landstræner, ryttervenner eller avlere. Jeg rider kvalitetsheste og uddanner dem så langt, som ejer eller økonomien tillader det. Jeg tilrider alle slags heste både for den professionelle, galopbanen og amatøren.

Denne skønne hoppe red jeg i finalen f ungheste DVhingstekåring 2018 og solgt den lige efter

Sådan har det ikke altid været. Jeg startede som 2årig på Boller Rideklub, som 10årig som jagtrytter, jockey og derefter militaryrytter. For 15 år siden ville jeg finpudse min ridebanespringning, som jeg var elendig til. I dag er ridebanespringning min favorit disciplin. Min forretning begyndt med en stor rideskole. I dag har jeg en mindre rideskole og lever af at undervise, holde kurser, have 70 unge på ridelejr om sommeren og min sekundære indtægt er at uddanne og sælge heste. Min niche er unge heste, at tilride, at uddanne heste og forstå heste. I starten var jeg drevet af kærligheden til DYR og især heste. Nu er jeg drevet af processen sammen med hesten i træningslokalet. Det at træne hesten og passe den hver dag GLAD, tænder bålet i mig. Heste er magiske. For mig er det en guldmedalje, når det lykkedes at connecte/tilride den med tillid – ride dens første bane, hvor den mærkes glad og tilfreds. DET er min Passion for hesten, som gør, at jeg står glad op hver dag.

Det er vigtigt, at du vælger dine forbindelser, så du ikke slider dig selv ihjel. Og af erfaring bliver man klogere. Men al den knoklen har også bragt mig forbindelser og en ridekunnen, som jeg aldrig vil være foruden. Intet er spildt, husk det. Alt på din livsvej gør dig til DIG.

Her er jeg testrytter for fjordheste

Jeg kan ride stort set alle slags heste i dag, fordi jeg ikke havde råd til at vælge. Det er jeg dybt taknemmelig for i dag. Det har gjort, at du kan læse heste og forstå dem, fordi du kan ride fuldblod, arabere, islændere, friesere samtidig med at du også kan dressere fjordhesten og 3er ponyen og ride UVM på Dvheste og holstenere i championatsfinalen. Jeg har uddannet utallige heste siden 2006 op til 130/140/145. Siddet på de fleste heste fra de var 3 år gamle. RDH kåret og utallige placeringer på dem alle. Foruden dem har jeg tilredet omkring 500 heste, siden min ridekarriere startede som 2-årig på BOLLER RIDESKOLE i Horsens, hvor jeg er født.

Jeg vil gerne sige tak til alle kunder, sponsorer, ejere, avlere, venner og mit super team af frivillige hjemme på ridecentret Georgia Horses. Uden jer alle havde jeg aldrig klaret 17 år som selvstændig i hestebranchen. Som speakeren siger i denne video på Amaflair på dyreskuepladsen i Odense, lå det ikke lige i kortene, at jeg skulle leve af min sport med en candmagister grad i tysk og engelsk og et CV så flot men for pokker, hvor er jeg glad for, at jeg turde tage skridtet. Der var ikke mange, som troede på mig i starten. Det er okay, fordi det var også et ret crazy valg at blive selvstændig hestepige. Men de få der gjorde, var nok til, at jeg er i hestebranchen endnu.

Opskrift til DIG FRA MIG

  • Hav en god bankrådgiver/advokat/revisor og forbindelser der tror på dig (gerne dine forældre)
  • Hav en Forretningsplan hvor du har beskrevet din ide og økonomiske strategi. Vær realistisk hvor du er og hvor du vil hen
  • Lav et budget; Hvad vil du tjene penge på i driften
  • Hold fast i din niche/kunnen og udvikl dig indenfor din niche/kunnen
  • Lad ikke dine forældre løse dine konflikter. Vær stærk og løs dem selv med en god dialog og tag en beslutning, også selvom den denne gang ikke er til din fordel.
  • UDE af øje ude af sind. Pause de mennesker som ikke vil dig det godt
  • Hav et positivt og loyalt dvs. godt ry. HUSK du kan ikke ændre på andre, kun dig selv
  • Start småt, udvikl dig stort og kæmp for dit mål
  • Arbejd hårdt, tro på det også når du får modvind

Gi gas – men husk din morfar- pausen uden mennesker, blot dig og drømmeland, tager jeg stadig hver dag

jeg ved DU kan, hvis DU vil det nok

Tak fordi I læste med

Læs mine seneste indlæg her: