Er du også en  nørd med heste og udstyr?
Ad Advertorial

Er du også en nørd med heste og udstyr?

26. april 2024 Af Georgia Timmermann

Jeg er så heldig at teste udstyr. Jeg har mange forskellige heste i stalden, da jeg lever af at ride og undervise samt skrive, holde foredrag, ridelejr og kurser. Denne gang tog jeg initiativ til at ville prøve en ny trense. Finesse Bridles har jeg nu haft i brug siden den 4. marts 2024. Jeg red også med den til Hernings Hingstekåring, hvor Sif red 3 præmier ud af 3. Jeg bruger Finesse Bridles til Commando til træning samt Caboo til stævne. Hestene har reageret positivt på trensen. Nakken er ikke spændt op efter dagens træning, og hestene virker tilfreds ved at stå stille fortil. Jeg elsker, at trensen er let, da jeg mener, at jo mindre vægt hesten har på, jo bedre kan hesten yde. Trensen er let og funktionel og nem at montere på hesten.

Her rider jeg på Pugemølles Sif og hendes første stævne med Finesse Bridles marts 2024

Sammensæt selv din Finesse Bridles

Trensen er også smuk, læderet blødt og samtidig kan du selv sammensætte pande- og næsebånd i størrelse og udseende. Der er en del modeller at vælge imellem. Jeg selv har valgt Zorro trensen med et tyndt pandebånd til Sif og et bredere til Caboo, da han har lidt større hoved. Samtidig bruger han også en X-Full i pandebånd, men full i trense. Det kan du sammensætte, som du bestiller trensen. På den måde strammer trensen ikke ved panden, eller bliver for stor andre steder, når du kan sammensætte forskellige størrelser på trensen ud fra hestens hovedstørrelse.

Jeg nørder i udstyr

Jeg elsker at nørde i alt med heste, også i udstyr. Min lommefilosofi er, at hestene helst skal have så lidt udstyr på som muligt. Det de har på, skal hestene ville have på og udstyret skal hjælpe dem bedst muligt rundt på banen til træning og stævne. De skal ikke kun have noget på for at se godt ud. Hestene skal trænes, så de udvikler sig og får muskler, bliver stærkere og hermed mere holdbare uden at udstyret generer dem eller laver spændinger.

Udstyr for hestens skyld

Lige netop her er Finesse bridles frontkæmper – de udvikler trenser for at tilse hestens ve og vel, ikke kun for at se godt ud. Finesse Bridles er udviklet til at minimere tryk i nakken. Spænderne er lavet og placeret for ikke at genere hesten, så spænderne sidder på punkter på hestens hoved, hvor de ikke kan gnave eller trykke unødvendigt. Fx når næsebåndet fastgøres så sidder trensen fast. Noget jeg er fan af ved Finesse Bridles er, at trensen skifter ikke plads på hestens hoved, hvis du vibrere med lillefingrene, laver en halv parade eller lave temposkift. Hesten har frihed og den sidder ikke stram. Næsebåndet kan du også tage af, men jeg har det ofte på for at holde biddet på plads, så biddet sidder stille samme sted. Læderet giver sig nemt, så hesten har frihed til at åbne munden endnu mere, hvis hesten vil det.

Udvikleren af Finesse Bridles er også opsat på at udvikle og blive bedre til at optimere udstyret, så hesten kan præstere bedst muligt som ridehest. Trensen er ikke kun udviklet til dressur men også til andre discipliner. Jeg er rider fx ridebanespringning til stævner og som de fleste andre utrolig meget dressur og tur til daglig. Om du er hobbyrytter på tur eller stævnerytter i military så kan trensen passe din hest.

Jeg nørder også gerne i detaljer og vores næste projekt sammen med Finesse Bridles, er at jeg skal være med i en test, hvor vi tester trensen i aktion på hesten sammenlignet med en almindelig trense. Det glæder jeg mig til og skal selvfølgelig nok holde jer læsere opdateret om resultaterne.

Her kan du læse blogindlægget på engelsk

Do you also geek out on equipment? – Georgia Timmermann (horsejournal.dk)